Musikalske helten Elvis

Alle musikere har sine inspirasjonskilder og i starten av en karriere er det gjerne andre musikere som er kilden til inspirasjon. I tiden da Trond Granlund vokste opp i Oslo var det en mann og en mann alene som inspirerte en hel verden av kommende musikere. Elvis Aron Presley herjet hitlistene over hele verden og for den unge Trond var det ingen over og ingen ved siden. Han var leder for sin egen Elvis fanklubb og hans aller første band lånte navnet sitt fra Elvis’ store hit Jailhouse Rock.

En legende lever evig

Selv mange år etter sin død, er Elvis en av de mest kjente navnene innen musikk og han er sammen med Michael Jackson en av de mestselgende artistene som ikke lengre er med oss. Han er foreviget på t-skjorter, mobiltelefon-cover, plakater, nøkkelknipper og tusenvis av andre varer. Ikke overraskende har han også fått sine egen spilleautomat.

De fleste norske nettcasinoer har i dag en eller flere Elvis-automater på tilbud, men det er en som står alene på toppen. Elvis King-automaten kommer med flere bonusrunder og et lydspor med flere av Elvis sine mest elskede hits, som Viva Las Vegas, Hound Dog og Jailhouse Rock. Spilleautomaten, som er utviklet av WMS Gaming, har 11 hjul og kommer med 80 gevinstlinjer. Automaten er en av WMSs aller beste automater og kommer med syv spesialfunksjoner som både unge og eldre spillere kommer til å sette pris på. For skal man lære ungdommen om musikk, kan man jo like gjerne gjøre det mens man koser seg med litt spill og moro.

Opprinnelse

Elvis Aaron Presley ble født 8. januar 1935 og kom fra meget fattige kår. Han tok tidlig til musikken og han lærte seg selv å spille gitar i en alder av bare 12 år. Gjennom karrieren gjorde han stor suksess både som musiker og skuespiller. Betraktet som en av de viktigste kulturelle ikonene i det 20. århundre, blir han ofte kalt “King of Rock and Roll” eller bare “The King”.

Født i Tupelo, Mississippi, flyttet Elvis og familien til Memphis da Elvis var 13 år gammel. 19 år gammel oppsøkte han studioet til den nå legendariske Sam Phillips og hans Sun Records studio. Elvis måtte selv betale for innspillingen hvor han hadde med seg gitarist Scotty Moore og bassist Bill Black, som også fulgte ham videre gjennom hele hans karriere. Elvis var en av de første hvite musikerne til å spille rockabilly, en opptempo, backbeat-drevet fusjon mellom de hvites countrymusikk og de sortes rytme og blues. Sam Phillips skjønte umiddelbart at han hadde noe helt spesielt i Elvis og den aller første innspillingen han gjorde var å høre på radio bare dager etter at den var spilt inn.

RCA

Gjennom hele sin karriere holdte Elvis seg til det vi i dag kjenner som et klassisk firemannsband, bestående av gitarer, bass, trommer og vokal. I dag er dette det mest brukte oppsettet av et rockeband og mange gir Elvis æren for de hele. Elvis er mest kjent for rock og et par ballader, men han spilte også inn en rekke album hvor han synger utelukkende gospel, blues og pop. Etter flere år med Oberst Tom Parker som agent, signerte Elvis med RCA i 1955 etter at selskapet hadde kjøpt ut Parker. Elvis sin første RCA-singel “Heartbreak Hotel”, ble gitt ut i januar 1956 og gikk rett til nummer en i USA. Etter en rekke vellykkede utgivelser og en lang rekke topp-ti låter verden over, ble Elvis ansett som den ledende figuren innen rock and roll. Hans kraftfulle stemme og seksuelt provoserende dans, kombinert med enorm karisma, gjorde ham både populær og kontroversiell gjennom hele hans karriere.

600 millioner solgte

Det var ingenting Elvis ikke kunne gjøre og i løpet av karrieren solgte han over 600 millioner album innen sjangre som pop, blues, gospel og rock. Som en av de mestselgende artistene gjennom tidene ble han tildelt tre Grammys før han døde i 1977. Blant dem Grammy Lifetime Achievement Award, som han fikk i en alder 36, den yngste noen gang til å bli tildelt den høythengende prisen.